A Raben ismét összefogásba kezdett két jelentős ügy érdekében

Nyomtatás | PDF letöltése

A Raben Trans European Hungary Kft., mint vállalat kiemelt hangsúlyt helyez a társadalmi felelősségvállalásra, és évről évre a munkatársai is egyre elkötelezettebbek és lelkesebbek a környezetre való odafigyelést illetően is.

A múlt év sikerereinek ismeretében 2017 októberében a vállalat újra véradást szervezett a Vöröskereszt együttműködésével a környező cégek körében is meghirdetve. A munkatársak és a más cégektől érkezők lelkesedése továbbra sem csökkent, az idei eseményen is szép számmal voltak jelen új, illetve visszatérő önkéntesek.

“A tavalyi évhez hasonlóan, előzetes egyeztetés alapján konkrét időpontokat választva érkeztek a véradók. Így a véradás napján már minden gördülékenyen ment, az előkészített tárgyalókban folyamatosan váltották egymást a véradók.” - mesélte Bolyki Ágnes, a vállalat PR és marketing szakértője, CSR koordinátora.

A véradás mellett az előző évhez hasonlóan a vállalat idén is elindította a „Cipősdoboz-akciót”, mely keretei között gyűjtést szerveztek a hátrányos helyzetű miskolci családok gyermekeinek. Az akció immár harmadik éve kerül megszervezésre, de idén először a környező cégek bevonásával együtt fogtak az adománygyűjtéshez. A kezdeményezés mottója: „Adjunk egy doboznyi boldogságot”, mellyel szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy örömet okozhatunk olyan nehéz helyzetű kisgyermekeknek is, akiknek a karácsony nem arról szól, hogy ajándékot kapnak.

A gyűjtés egész időtartama alatt érezhető volt a munkatársak és a környező cégek képviselőinek igyekezete a jó ügy érdekében. 2017. december 18-án a Raben két munkatársa vittel el személyesen az ajándékokat Miskolcra. 

“Borsod megyében jelenleg több ezer hátrányos helyzetű gyermek él. Célunk a gyermek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének, jólétének, a családban történő nevelésének elősegítése, a veszélyeztetettség megelőzése és a kialakult veszélyeztetettség megszüntetése, valamint a gyermek családjából történő kiemelésének a megelőzése. A klienskörünkben élő gyerekek nagyon nagy lelkesedéssel fogadták az ajándékokat, és a szüleik arcán is boldogság tükröződött. Szeretnék köszönetet mondani a Raben Trans European Hungary Kft. dolgozóinak és partnereinek, hogy segítettek nagyon sok nehéz helyzetben élő gyermek karácsonyát szebbé tenni! -. mondta Árvai Ildikó a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, Család és Gyermekjóléti Központjának esetmenedzsere.

A vállalat ezzel a két akcióval nemcsak munkatársai körében kívánja erősíteni ezt a szemléletet, de mások figyelmét is hivatott felhívni a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, hiszen az emberi összefogás hatalmas sikerekhez vezethet.

21.12.2017
Hírlevél