Új napi összeköttetések a Németország-Olaszország vonalon

Nyomtatás | PDF letöltése

Míg Olaszország a divatos cipőkről, világhírű tésztákról, pizzáról és az espresso iránti szeretetéről híres, addig Németország a legjobb autókról, a jó sörről illetve a jó minőségű tisztítótermékeiről. Habár, látszólag nem sok közös van bennük, az intenzív kereskedelem illetve mától kezdve a Raben Group Olaszország-Németország vonala mégis összeköti őket.

Olaszország Németországnak a hatodik, Európának pedig a negyedik legfontosabb kereskedelmi partnere. Annak érdekében, hogy teljesíteni tudják vevőik igényeit, miközben figyelemmel kísérik az európai piac kereskedelmi helyzetének dinamikus változásait is, a Raben Group elindította a napi összekötő járatait a Németország-Olaszország vonalon.

Innentől kezdve a Raben - hálózat minden nap három kulcsfontosságú német régiót (Ruhr-vidék, Stuttgart és Nürnberg) köt össze két észak-olaszországi depóval (az egyikük a lombardiai Milánóban, a másik pedig a veronai Venetoban található), ezáltal biztosítva a két régió közötti, két munkanapon belüli kiszállítást. A Raben Group új kapcsolatai támogatni fogják a jelenlegi német és olasz ügyfeleket a két ország közötti kereskedelemben. Ezen kívül azon üzleti játékosokat is célba vették, akik a jövőben import vagy export tevékenységgel kívánják bővíteni vállalkozásukat az olasz vagy német piacon.

A Raben már több éve kiveszi a részét az Olaszország és más európai országok közötti kereskedelemből. 2017 áprilisában a Raben Group egy 20%-os részvényt vett át a Sittam-tól, az olasz piacon vezető gyűjtő illetve közúti, tengeri és légi szállítmányozótól. A vállalat központja a Milánó mellett fekvő Cornaredo-ban található. A felvásárlás a két vállalat közötti partneri kapcsolat erősödését szolgálta. Azóta a Raben kifejezetten nagy erőkkel fókuszál az Olaszországból és Olaszországba induló fuvarokra.

“Ez a következő lépés a Raben Group Sittam Italy-val történő integrációjában. Miután beindul a Sittam közép-európai és holland gyűjtőfuvarozási hálózata, támogatni fogjuk a német export- és importőröket. Három német (Ruhr-vidék, Stuttgart és Nürnberg) illetve két olasz (Milánó és Verona) átjáróra épülő napi összeköttetést biztosító hálózat garantálja a gyűjtőszállítmányok versenyképes leadási idejét.” - nyilatkozta Sławomir Błotny, a Raben Group üzletfejlesztési igazgatója.

A Raben ezen ajánlatát főként az autóipar, ipari automatizálás, belsőépítészet, divat és élelmiszeripar szektorbeli ügyfeleinek ajánlja figyelmébe.

22.11.2018
Hírlevél