Raben logo

Fogadj örökbe egy családot!

2021.03.25

Fogadj örökbe egy családot!

A koronavírus-járvány sajnálatos következményeire igyekszik felhívni a figyelmet, és egyben segítséget nyújtani egy, a legnagyobb közösségi oldalon szervezett csoport. A Fogadj örökbe egy családot néven alapított közösség az állásukat vesztett szülők, és az emiatt kilátástalan helyzetbe sodródott családok támogatását tűzte ki célul. A tavaly tavasszal létrejött csoport a nélkülözőket és a segítőket egyaránt várja tagjai közé.

Az elsődleges cél, hogy a legelesettebbek is hozzájuthassanak legalább alapvető élelmiszerekhez, olykor azonban akadnak ennél összetettebb problémák is. Vállalatunk örömmel és büszkén vállalta, hogy saját lehetőségeihez mérten segítsen nehéz körülmények között élőkön. December végén egy családnak gyámügyi vizsgálat miatt életkörülményeinek sürgős javítására volt szüksége. Ehhez a segítők két helyről is bútorokat ajánlottak fel, amelyek szállításáról a Raben gondoskodott, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy a gyermekek továbbra is a szüleikkel maradhassanak.

Nem sokkal később egy másik családnak nyújtottunk segítséget, akiknek Veszprém megyéből az ország másik felébe, Bács-Kiskun megyébe kellett költözniük. A Raben közreműködésével sikerült rövid idő alatt megoldani a helyzetet, mintegy 300 kilométeres vasúti utazást kiváltva, megkönnyítve az áttelepülést.

A csoport várja további önkéntes segítők jelentkezését, és a rászoruló családok igényeit figyelembe véve számos gyűjtést szervez, amelyek keretében többek között tartós élelmiszert és ruhaneműt várnak. Tegyünk együtt bajba jutott embertársainkért: ha módod van rá, támogasd te is a kezdeményezést akár magánszemélyként is! A Raben mögötted áll, és jó példával előtted jár!