Raben logo
Görög zászló

A görög piacra is kiterjeszti tevékenységét a Raben

2021.10.07

2021 október elején a Raben Group családjának részévé vált a vezető görög logisztikai szolgáltató, az Intertrans S.A.
Az ügyletnek köszönhetően újabb piac került fel a Raben érdekeltségeinek térképére, és immár 14 országban van jelen a cégcsoport. Ezzel egy időben 70 görögországi munkatárs is a csapatunk tagja lett.

Az a szándékunk, hogy az akvizíció révén mindkét vállalat pozíciói erősödjenek, nem csupán a görög, hanem valamennyi európai és a globális piacon egyaránt. Mindkét szervezet stratégiai célja, hogy az ügyfelek elégedettségének növelése érdekében bővítse termékportfólióját és fokozza a működési hatékonyságot.
 
„Teherautóink naponta vágnak neki a világnak, a gyakorlatban is bizonyítva, hogy évek óta <<tudjuk az utat>>: ez egy büszke, érett megvalósulása a szlogenünkben foglaltaknak. Valamennyi szakember logisztikai láncának részesei kívánunk maradni, és elkötelezettek vagyunk a fenntartható növekedés, valamint minden, az ügyfeleink igényeit szolgáló lehetőség kihasználása iránt. Kétségtelen, hogy azáltal, hogy a Raben Group részévé válunk, új ajtók nyílnak meg előttünk, amelyek nem csak a mi, hanem mindenekelőtt a partnereink versenyelőnyét növelik majd” – mondta Georgios Tsakiris, az Intertrans S.A. vezérigazgatója.
 
Az európai közúti szállításban szerzett 40 évnyi tapasztalatával az Intertrans következetesen kitart a megbízhatóság, valamint a munkatársakkal és az ügyfelekkel fenntartott kölcsönös bizalom útja mellett. A cég 1981-ben szállítmányozási ügynökként kezdte meg tevékenységét az import- és exportpiacon. Minden elvállalt feladat minden egyes lépése során stabil minőséget, időben történő teljesítést, gyorsaságot, valamint abszolút magabiztosságot és biztonságot nyújt. Az Intertrans európai szállítási hálózata 12 országra terjed ki, összesen 23 depóból és 17 további kirendeltségből áll. A görög vállalatnak 11 ezer négyzetméter raktárkapacitás és több mint 90 teherszállító jármű áll rendelkezésére, valamint 70 főt foglalkoztat. A cég központja az Athénhoz közeli Pireuszban, két további telephelye pedig Szalonikiben és a Kréta szigetén lévő Heraklionban található.
 
„Büszkék vagyunk rá, hogy a 40 éves logisztikai tapasztalattal bíró Intertrans csatlakozott a Raben Group családjához. Mindkét vállalat hasonló értékeket képvisel, valamint rendkívüli figyelmet szentel az innovációnak és a technológiának. Éppen ezért erősen hisszük, hogy a Raben Group potenciálja és az Intertransnak a görög piacon, valamint a nemzetközi disztribúcióban szerzett know-how-ja a Raben Group valamennyi ügyfelének előnyére válik majd. Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk.” – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.
 
Az Intertrans átvételével a Raben Group már 14 európai piacon van jelen, 10 ezernél több embert foglalkoztat és több mint 1,2 millió négyzetméternyi raktárkapacitása van. A vállalat mindig a jövőbe tekintve, ügyfelei érdekeit mindenek elé helyezve, következetesen valósítja meg növekedési stratégiáját.

Szerző

Bolyki Ágnes

marketing és PR szakértő