Raben logo
csm_DSC_3898_1862e76136.jpg

Tájékoztató szolgáltatási díjaink változásáról

2023.12.18

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy szolgáltatási díjaink 2024. január 1-jével módosulnak. Az elmúlt év gazdasági mutatói, a logisztikai, szállítmányozási iparágat befolyásoló tényezők alakulása, valamint a jogszabályi környezet változásai összességében kiadásaink tetemes mértékű emelkedését eredményezték. Ennek mérséklésére számos belső hatékonyságnövelő intézkedést hoztunk, elsősorban az automatizációra, a robotizációra, az élőmunka csökkentésére összpontosítva. Mindezen lépések azonban önmagukban nem képesek ellensúlyozni azokat az objektíven kimutatható költségnövelő hatásokat, amelyek közül a legfontosabbakat alább ismertetjük:

Infláció (2023. október éves adat): 9,9%

Évközi útdíjemelés (2023. október 1-től hatályos): 17,6% - ennek hatása az országon belüli szállítási költségekre hozzávetőlegesen 2,2%

Átlagos bérnövekedés: 14%

Külsőköltség-díj (2024-től lép életbe): legalább 12 forint/kilométer

Mindezeket tekintetbe véve szolgáltatási díjaink 2024. január 1-től átlagosan 9,6%-kal változnak. Ez a mérték hangsúlyozottan nem egységes, valamennyi szolgáltatási águnk – belföldi, illetve nemzetközi közúti szállítmányozás, raktárlogisztika – és ügyfelünk esetében eltérő arányban változhatnak a díjak, többek között az egyes tevékenységek igénybevételének arányától, az egyes költségelemek súlyától és az egyéb szerződéses feltételektől függően.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére – kérjük, forduljon bizalommal kapcsolattartó munkatársunkhoz.