Raben logo
csm_csm_CSR_Raport_Raben_33378009b9_7c3ab3ffbe.jpg your-partner-in-logistics

Fenntarthatóság

A felelősséghez vezető út

proba-trzy.jpg

A Raben Group küldetése a fenntarthatóság által vezérelt vállalkozás

A negatív környezeti hatások enyhítése, a belső kapcsolatok, a felelős beszerzési gyakorlat és a valamennyi érintettünkkel fenntartott folyamatos együttműködés ugyanannyira elengedhetetlenek számunkra, mint a pénzügyi eredményeink vagy az új piacokon való terjeszkedés. Hiszünk abban, hogy a kamionjainkkal megtett minden egyes kilométerrel közelebb kerülhetünk egy jobb, fenntarthatóbb jövőhöz.

Törekvései hatékony megvalósítása érdekében a Raben Group Fenntarthatósági Stratégiát alkotott és fogadott el a 2021 és 2025 közötti időszakra.

Az elkövetkező évtized egyik legnagyobb kockázata a globális felmelegedés elleni akciók kudarca. A szállítási, szállítmányozási és logisztikai ágazat vezető szereplőiként elkötelezettek vagyunk az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése iránt. A tudományra alapozva új ÜHG-emissziós célokat fogalmaztunk meg, amelyek összhangban vannak a Párizsi Megállapodással (jóval 2 Celsius-fok alatti hőmérséklet-emelkedés), és amelyeket a Tudományos Alapú Célkitűzések kezdeményezés (SBTi) szakértői hitelesítettek és elfogadtak.

A Raben Group rövid távú célja a közvetlen (Scope 1) és a közvetett (Scope 2) kibocsátás 38,7 százalékos csökkentése 2030-ig (az azonos szinteken mért 2020-as értékekhez képest). Ezenfelül, a Párizsi Megállapodásban foglaltak elérése érdekében a Raben Group elkötelezte magát amellett is, hogy állandó fuvarozó alvállalkozóit – akik együttesen az egyéb közvetett kibocsátás (Scope 3) 77 százalékáért felelősek – 2026-ig szintén bevonja a klímaváltozás elleni küzdelembe, és számukra is a tudományos ismeretekkel összhangban álló emissziócsökkentési célokat tűz ki.

Raben Group fenntarthatósági stratégia

Stratégiánk  3 pilléren nyugszik és 9 területet ölel fel, amelyeken belül távlati célkitűzéseket és mutatókat állítottunk fel annak érdekében, hogy átfogó módon lépjünk fel az ENSZ globális fenntartható fejlődési céljaiban megfogalmazott kihívásokkal szemben.

 

  • Célunk, hogy fenntartható megoldásokat alkalmazzunk, trendteremtők és vezetők legyünk a szállítmányozási és logisztikai ágazatban.

  • Arra törekszünk, hogy munkavállalóink, ügyfeleink és a helyi közösségek valamennyi márkánkra társadalmilag elkötelezett brandként tekintsenek.

  • Üzleti tevékenységünk minden területén környezetbarát módon kívánunk eljárni.

mesh
csm_csr__4__1__1acc34357f.png

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az EcoVadis 2022 értékelésen ezüst minősítést szereztünk!

Ezzel a világ vállalatainak azon 25 százalékába tartozunk, amelyek a leghatékonyabban integrálták stratégiájukba és tevékenységükbe a nem pénzügyi (ESG) szempontokat. Örömünkre szolgál, hogy valamennyi területen – a környezet, a munkahely és az emberi jogok, az etikai kérdések és a fenntartható ellátási lánc – javítottunk az eredményeinken.

Az EcoVadis a világ egyik legmegbízhatóbb vállalati fenntarthatósági értékelési rendszere.

Raben Group Report 2022 EN

Szeretne többet tudni?

Nézze meg fenntarthatósági jelentésünket!

KATTINTSON IDE!

Nézze meg korábbi fenntarthatósági jelentéseinket:

RABEN_Sustainability_Report_2021_EN.pdf

Letöltés

Raben_Group_Sustainability_Report_2020_EN.pdf

Letöltés

Raben_Sustainability_Report_2019_EN.pdf

Letöltés

Raben_Sustainability_Report_2018_EN.pdf

Letöltés

Raben_Sustainability_Report_2017_EN.pdf

Letöltés

Raben_Sustainability_Report_2016_EN.pdf

Letöltés

Raben_Sustainability_Report_2015_EN.pdf

Letöltés

Raben_Sustainability_Report_2014_EN.pdf

Letöltés

Törvényellenes cselekményeket tapasztalt vagy azt, hogy valaki megsérti Etikai kódexünket, esetleg úgy tűnik, hogy ilyen helyzetnek nem szabadna kialakulnia?

Tudassa velünk!
Mondja el - névtelenül

Visszaélések

www.raben-group.com

mesh
Hírek

Szórakozás a munkahelyen, avagy nyári tábor a logisztikai központban

Nézze meg

csm_tabor_9015b29c48.jpg

Felelősséggel lépnek a következő évtizedbe

Nézze meg

csm_Raben_Group_report_82f26e0d11.jpg

Adománykonvoj: ismét együtt jótékonykodik a Raben, a Danone és a Numil

Nézze meg

Raben adománykonvoj

Környezetvédelmi projekteket bocsát szavazásra a Raben

Nézze meg

Raben környezetvédelmi projektek