Raben logo
TGL Transportlogistic

A Raben Group felvásárolja a TGL TransportLogistik-ot a THE GREENLINE-tól

2018.09.24
2018. szeptember 18-án a Raben Group megállapodást írt alá a THE GREENLINE-nal melynek tárgya a TGL TransportLogistik Alsó-Szászország délnyugati részén található schüttorfi depójának megvásárlása. A TGL TransportLogistik 80 személyt foglalkoztat, továbbá 15 millió árbevételre számít 2018-ban. A felvásárlási folyamat egyelőre függőben van, amíg a trösztellenes hatóságok el nem fogadják azt. Az átvétel a németországi Raben Group fejlesztési stratégiájának része. A tulajdonosváltás 2018. október 1-jén zárul le, közvetlenül a trösztellenes hatóságok engedélyének megszerzése után.

Az utóbbi két év különösen intenzív volt a Raben Germany számára, miután a vállalat szerves növekedésbe és felvásárlásokba kezdett annak érdekében, hogy olyan pozícióba kerüljön az országban, mely lehetővé teszi a cég számára a saját, független szállítmányozási szolgáltatások biztosítását. Ennek eredményeképpen indította el a Raben Group a saját németországi gyűjtőfuvarozási hálózatát.

„A schüttorfi depó megszerzésének köszönhetően elértünk egy mérföldkövet: saját, független disztribúciós hálózattal rendelkezünk, melynek az imént említett telephely a 30. tagja. A schüttorfi depó felvásárlása a Raben gyűjtőfuvarozási hálózatot tervezett, mely a folyamatos németországi bővítésének részét képezi.” ­– nyilatkozta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

A felvásárolt schüttorfi telephely belföldi és nemzetközi gyűjtőfuvarozást, FTL és LTL szállítmányozási szolgáltatásokat biztosít. A 4500 négyzetméternyi, 53 kapuval rendelkező depó egy közlekedés számára előnyös helyen, az A30/A31-es autópálya csomópontjánál helyezkedik el, ezáltal optimális összeköttetést biztosít Emsland, Osnabrücker és délnyugat Münsterland között. Az 1889-ben alapult Nellen & Quack, THE GREENLINE valamint Gronau 2016 és 2018 között kiszervezte az általános logisztikai tevékenységeit a TGL Transport Logistik schüttorfi depójába.

Az 2018. szeptember 18-án aláírt egyezménynek köszönhetően a Raben Trans European Germany a teljes schüttorfi ágazatot átveszi, mely magában foglalja az alvállalkozókat, eszközöket, ügyfeleket valamint az alkalmazottakat, akik számára a Raben stabil munkalehetőséget biztosít. A folyamat október elsején zárul le, miután a trösztellenes törvény szempontjából az átvételt megfelelőnek nyilvánítják.