Raben logo
Raben a Fenthol részvényese

A Raben Group, mint a Fenthol & Sandtmann egyedüli részvényese

2019.11.05
A Raben fejleszti németországi hálózatát 2019. november 5-én a Raben Group adásvételi szerződést írt alá az Ehring családdal, hogy átvegye a Fenthol & Sandtmann, beleértve a FKL & Kraftverkehr Ehrig társaságban lévő részvényeik 50%-át. Ezzel az adásvétellel a Raben lesz a német vállalat egyedüli részvényese. Az akvizíció a trösztellenes hatóságok jóváhagyását követően fog befejeződni.

Az elmúlt években a Raben Group drasztikus beruházásokat hajtott végre a német piacon, következetesen megvalósítva saját, önálló szállítmányozói hálózatának fejlesztését célzó hosszútávú stratégiáját. A Fenthol & Sandtmann társasággal létrejött megállapodásnak köszönhetően a vállalat még inkább képes megfelelni az ügyfelek elvárásainak, mivel 34 németországi tagvállalata segítségével hatékony szállítmányozó hálózatot kínál. A társaság a logisztikai ágazatban legújabbnak számító informatikai megoldások alkalmazására összpontosít, amelynek köszönhetően új fejlesztési perspektívákat nyit meg nemcsak saját maga, hanem mindenekelőtt ügyfelei számára is.

E megállapodást követően a Raben Group átveszi a Fenthol & Sandtmann összes, vagyis hamburgi, erlensee-i, lipcsei és drezdai telephelyét, továbbá 460 munkatársát.

2011. óta működünk együtt a Fenthol & Sandtmann társasággal 50% tulajdonarányú közös vállalat formájában.” – mondta el Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója – „Ez az akvizíció fontos mérföldkő a Raben Trans European Germany számára, és nagyszerű példája növekedési stratégiánk következetes megvalósításának.A saját disztribúciós hálózat kifejlesztése vitathatatlanul új lehetőségeket nyit meg ügyfeleink számára, nemcsak a németországi, de az európai piacon is.