Raben logo
Raben kamion

Befektetések, innovációk, kezdeményezések - A Raben Group 2018-as összefoglalója

2019.01.25
Saját független németországi közlekedési hálózatának elindítása, egy másik vállalat megszerzése és új nemzetközi járatok indítása, beleértve Olaszországot is. Három új raktár megnyitása Lengyelországban és egy Csehországban. Ezen kívül az ukrán operáció kezdetének 15. évfordulója és egy új raktárrész Magyarországon. Emellett beruházás saját flottába, a munkavállalói kompetenciák fejlesztése, a környezetvédelmi tevékenységek és számos díj. A Raben Group így tudja összefoglalni 2018-at.

A logisztikai ágazat által évek óta észlelt problémák, például a munkavállalók hiánya vagy az uniós szabályozás nem tűntek el egy másik év eljövetelével. Ugyanakkor a Raben Group jól kezelte ezeket a nehéz helyzeteket, amint azt sok beruházás is alátámasztja.

Raben Németországban

Egy intenzív 2017-es év után a német piacon a Raben egyáltalán nem lassult le. 2018  januárjában önálló szállítási hálózatot indított el, amely 32 telephelyből és 46 helyszínből áll, munkát biztosítva közel 3000 alkalmazottnak és a mintegy 2000 járműs flottának. Ez a kötelezettségvállalás mérföldkő a Raben Trans European Germany számára, mert olyan hátteret biztosított a vállalat számára, amelyben független szállítmányozási szolgáltatásokat kínálhat az ügyfelek számára az egész országban és a nemzetközi vonalakon. A saját hálózat elindítása a 2016 végén kezdődött szervezeti növekedésnek és helyi logisztikai cégek felvásárlásának volt köszönhető. A hálózat kiegészítésének és fejlesztésének részeként 2018 őszén a TGL Transport Logistik Schüttorf csatlakozott a céghez, amit a Raben Group a GREENLINE Csoporttól vett át. Szeptemberben a Raben Trans European Germany új központot nyitott Mannheimben, és bővítette leányvállalatát Gütersloh-ban.

„Nagyon elégedett vagyok a biztos és fenntartható növekedéssel Németországban. Ügyfeleink reakciója a független hálózat elindítása után nagyon optimista, hiszen elérjük ügyfeleink gazdasági céljait, és eleget teszünk az elvárásainak. Ami személy szerint boldoggá tesz, az a tény, hogy a munkatársak körében növekvő büszkeséget tapasztalunk a munkáltatói márkára; az elmúlt évben az elkötelezettség aránya Németországban 22% -kal nőtt. ”- mondja Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója -„Jelenleg további beruházásokat foganatosítunk, amelyek kiegészítik hálózatunkat modern logisztikai központokkal, és hamarosan egy új telephelyet nyitunk Fahrbinde-ban. Azt is tervezzük, hogy bővítjük a nemzetközi vonalakat a csoporton belül, de erről a témáról majd többet tudok júniusban a müncheni vásáron”.

A tavalyi év utolsó negyedévét a Németország és Olaszország közötti napi rendszeres járatok elindítása pecsételte meg, amelyeknek célja, hogy támogassa az ezen országokban lévő jelenlegi ügyfeleket az árukereskedelemben. A Ruhr-vidék, Stuttgart és Nürnberg kapcsolódott Milánóval Lombardiában és Veronával Veneto-ban, biztosítva a szállítmányok kiszállítását a kulcsfontosságú régiók között két munkanapon belül.

Raben Lengyelországban

Áprilisban hivatalosan megnyílt a Chlebnia telephely, ahova a Grodzisk Mazowiecki telephely költözött. A Panattoni Europe által megvalósított beruházási projekt egy kb. 8 000 m²-es és egy 34 000 m2-es nagy tároló raktárból áll, amely kb. 50 000 raklap tárolására képes. Ennek eredményeként a létesítmény naponta több mint 4000 küldeményt, és körülbelül 265 kamiont tud kezelni.

Kevesebb, mint fél évvel később a Czechowice-Dziedzice-i telephely új helyszínre költözött a 7R Beskid Parkba - egy modern komplexumba, amelyben a Raben Logistics Polska egy 3440 m2-es A-osztályú átrakó raktárral és több mint 500 m2 iroda területtel rendelkezik.

Mindkét létesítmény megfelelő helyszínen található, és építésük során különös figyelmet fordítottak a biztonságra és az ökológiára. Ez volt az oka annak, hogy korszerű tűzvédelmi megoldásokat, tetőablakokat, LED világítást és gáz radiátorokat telepítettek a helyiségek fűtésére. Időközben megnyílt az új Opole telephely, amely az újonnan épült CTP raktárakban található. Ebben a Raben 3000 m2 kapacitású raktárt és 20 rakodó rámpát üzemeltet.

„Elégedettek vagyunk az eredményekkel és a növekedési rátával, amit sikerült elérni az elmúlt évben. Különösen elégedettek vagyunk a hűséges ügyfeleink portfoliójával és a sokukkal régóta fennálló együttműködéssel. Az ilyen együttműködés jó példája a Nivea Polska vagy a Henkel, akikkel több mint 20 éve dolgozunk együtt. Az utóbbi vállalat számára most épül egy új raktár Robakowo-ban a kozmetikumok kezelésére. ”- mondja Janusz Anioł -„2019-ben és a következő években folytatjuk a stabilitásból, magas minőségű szolgáltatásból és versenyképességből álló stratégiánkat, amely elsősorban az ügyfeleinkkel kötött partnerségen alapul.

Raben Európában

A 2018-as év más európai Raben piacokon is nagyon dinamikus volt. Áprilisban a Raben Logistics Czech hivatalosan megnyitotta új székhelyét Nupakyban Prága közelében. Az új logisztikai központ, amely több mint 27 000 m2-es kapacitással rendelkezik, a stratégiai elhelyezkedésű CTPark Prága Kelet-ben található, az ágazat egyik legmodernebb létesítménye Csehországban és Szlovákiában. Több, mint 20 000 m2-t meghaladó teljes kapacitással rendelkező raktárakból áll, egy független, több mint 5000 m2 kapacitású átrakó raktárból és 650m2 összterületű irodákból. A Raben új cseh központja nem csak modern megoldásokat és magas biztonsági előírásokat biztosítja, hanem egy egyedi, zöld és ökológiai környezetet Európában.

A Nupaky-i ünnepi megnyitó egybeesett a cseh és szlovák piacon megrendezett vállalat 10. évfordulójának ünneplésével a cseh és szlovák piacon. Eközben Ukrajna megünnepelte a vállalat helyi piacon folytatott működésének 15. évfordulóját. A Raben Ukraine, amely 2003-ban kezdte meg működését, jelenleg mintegy 500 alkalmazottat foglalkoztat hat regionális depóban. A szállítmányozási flotta mintegy 600 kamionnal és 65 000m2 raktárkapacitással rendelkezik. Magyarországon pedig egy új ügyféllel való együttműködés eredményeképpen gyúlékony anyagokat tárolására alkalmas 1200 m2-es raktárrész került kialakításra Dunaharasztiban.

A Raben üzletág Romániában, Litvániában, Lettországban és Észtországban is nagyon intenzíven fejlődik, és a vállalat is jelentős beruházásokat tesz az Olaszországba irányuló új vonalakba, ahol 2017 óta 20% -os tulajdonrésszel rendelkezik a Sittamban.

Díjak

Az elmúlt év szintén fontos volt a Rabennek a számos elnyert díj miatt is. Először is, Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója a Deutsche Verkehrs-Zeitung által az „Év vállalkozója” kategóriájában a LEO 2018 címet kapta. Sőt, a Raben Logistics Poland operatív tevékenysége a GS1 Polska által prezentált TFL kategóriában az “Innovációs Kódex” címet nyerte el, emellett az év logisztikai operátora kutatásban, a “Legversenyképesebb cég” kategóriában pedig a Logisztikai Vezető címet, a Raben Group pedig elnyerte a 2018. évi Fogyasztói Vezető a Minőségben emblémát. A Raben logisztikai központja a CTPark Prágai Kelet-ben pedig a legjobbnak bizonyult az országban - a CIJ-díjátadón elnyerte a legjobb raktárfejlesztési díjat a Cseh Köztársaságban 2018-ban.

Újítások

Az innovatív gondolkodás és cselekvés elengedhetetlen a logisztikai ágazatban ahhoz, hogy megfeleljünk az ügyfelek igényeinek. Már 2017-ben a Raben Groupon belül létrehoztuk a Kutatási és Fejlesztési Osztályt, amely mind a már meglévő folyamatok optimalizálásával, mind pedig teljesen új operációs modellek létrehozásával foglalkozik. Szállítás és logisztika gyakorlatilag papír nélkül, korai figyelmeztető mechanizmusok alkalmazása a szállítási idők esetleges változásainak előrejelzésére, korszerű képfeldolgozó algoritmusok alkalmazása a raktárba való belépéskor a küldemény magasságának mérésére. A Genius Lab kutatásokat végez az IoT és az RPA (Robot Folyamat Automatizálás) megoldások terén, amelyek nagy potenciállal rendelkeznek számos folyamat átalakítására a logisztikai vállalatoknál. Az osztály munkájának eredménye az ETA (becsült érkezési idő) funkciója, egy korszerű eszköz, amely lehetővé teszi a szállítmányok valós idejű nyomon követését, és amelyet ez év januárjában indítottunk el (www.etafairway.com).

A Raben Group 2018 végén megosztotta a TFL-ipar jövőjével kapcsolatos elképzeléseit a “Raben - a logisztika jövője” című film bemutatásával, amelyet a Raben Group honlapján lehet megtekinteni.