Raben logo
Jótékonysági biciklizés

Jótékonyság kilométerekben mérve

2018.09.28
400 km biciklivel az Alpokban, 10 vakmerő ember, 5 nap és egy közös cél: ukrán gyerekeken segíteni a befolyt 30.000 euróból. Ez mind-mind a Fél-Alpok Túra jótékonysági esemény eredménye, melyet a Raben Group vezérigazgatója, Ewald Raben 50. születésnapja alkalmából rendeztek, és amin ő maga is részt vett.

Egy családi vállalatnak, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az értékrendekre, szinte természetes alapelemei a társadalmi felelősségvállalás és az emberbarátság. A Raben társadalmi felelősségvállalási politika (CSR) külön figyelmet fordít a helyi közösségekkel, a környezettel, valamint az alkalmazottakkal folytatott jó kapcsolat ápolására. Ewald Raben több kampányt is indított, melyben felhívja a figyelmet a közúti biztonság, a szállítmányozás, és az ökológia fontosságára. Fontos számára továbbá a jótékonykodás. Erre jó példa a lengyel élelmiszerbankokkal való együttműködés, valamint a német Női Kerekasztal Egyesület által rendezett karácsonyi konvoj támogatása is.

A Raben Group vezérigazgatója az 50. születésnapja alkalmából bicikli túrát szervezett az Alpokba, ahova 9 vakmerő barátját, illetve kollégáit is meghívta, akikkel közös a hegyi utak iránti szenvedélyük. Célja ezzel az infrastruktúra fejlesztésére, valamint az ukrán gyermekeknek szóló, figyelmüket a személyes higiénia fontosságára felhívó programra történő pénzgyűjtés volt. Bárki adakozhatott, aki Ewald Rabent felköszöntötte, mivel a legnagyobb lengyel logisztikai vállalat vezérigazgatója ajándékok helyett inkább egy ukrán jótékonysági kampány támogatását választotta. Összesen 30.000 euró gyűlt össze.

„Rendkívül sok munkát és energiát fektettünk ebbe a túrába, de végül kifizetődő volt, mivel sikerült 30.000 eurót gyűjteni ukrán gyerekeknek, ami nagy elégedettséggel tölt el. Szeretném megköszönni minden adakozónak, illetve útitársnak az elkötelezettséget és a támogatást. Ismételten bebizonyítottuk, hogy együtt többre vagyunk képesek!” – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

Az összegyűlt összeg egy része hamarosan szétosztásra kerül a megjelölt ukrán iskolák higiéniai állapotának fejlesztésére. Ezen összeg elegendő továbbá arra, hogy higiéniai cikkeket (törölközőt, szappant, fogkefét, fogkrémet, dezodort, fésűt) vásároljanak az iskolások számára, valamint az ukrán gyerekek személyes higiéniáról történő oktatására is. Mindez a Lengyelországi Humanitárius Akción keresztül megy végbe.

„Nagy megtiszteltetés az, hogy ma itt lehetek Önnel, és a Raben család tagjának érezhetem magam.” – mondta Maciej Bagińsky, a Lengyelországi Humanitárius Akció bizottságának tagja, miközben átvette a csekket Ewald Rabentől. „Köszönjük a felajánlott összeget, és gratulálunk a sikeres túrához; örömünkre szolgál, hogy a Raben megosztja velünk a sikerét. Az összegyűjtött pénzből megvalósítható lesz az ukrajnai Luhansk körzetben lévő mosdók felújítása.”