Raben logo
PCD kézbesítés fényképpel történő igazolása

Raben bevezeti a kézbesítés fényképpel történő igazolását - innováció a COVID19 korszakában

2020.05.03

A jelenlegi világban a biztonság érzése különösen fontossá vált. A fogyasztók vásárlási szokásaiban és viselkedésében jelentős változás figyelhető meg. A saját biztonságukra gondolva többségük az interneten vásárol. A Raben Group új kiegészítő szolgáltatást indít a gyűjtő szállítmányok kezelése kapcsán, ami a szállításban részt vevő személyek közötti ajánlott távolság megtartását, valamint a címzettek kényelmét és biztonságát szolgálja. A kézbesítést érintésmentesen, fénykép készítésével igazoljuk. A szolgáltatás május 4. óta elérhető.

„A jelenlegi piaci helyzet kétségkívül meglehetősen nagy kihívás, mégis készen állunk a küldemények kezelésére, ügyfeleink és címzetteink igényeinek kielégítésére. Ezért most, a koronavírus fenyegetésének korszakában sem pazaroljuk az időt, - új megoldást nyújtunk. A biztonsági intézkedések szem előtt tartásával bevezettük a „Kézbesítés fényképpel történő igazolása” nevű szolgáltatásunkat (röviden PCD), amely lehetővé teszi a küldemények kézbesítését gyakorlatilag a címzett részvétele nélkül. ” - mondja Katarzyna Jaeger, a Raben Group értékesítési igazgatója.

Hogyan működik a PCD a szállítási gyakorlatban?

A PCD igénybevételével történő kézbesítés nagyon egyszerű. Elegendő, ha az ügyfél leadja megrendelését a myOrder rendszerben (a myRaben.com platformon keresztül), amelyben jelzi, hogy igénybe szeretné venni az ingyenesen elérhető, kiegészítő PCD szolgáltatást. Ezután a gépkocsivezető az árut a címzett által megjelölt helyre viszi, és 3 képet készít: a címkéről, a küldeményről és a címkével ellátott küldeményről. Ily módon kényelmesen visszaigazolja a kézbesítést anélkül, hogy a címzettnek alá kellene írnia a szállítási dokumentumot, ezzel is segítve a járművezető és a címzett közötti megfelelő távolság betartását. A fényképek automatikusan lementődnek a járművezető mobil eszközére, ahol az kézbesítési bizonylattá alakul. A dokumentum rögzíti a teherautó rendszámát, a kézbesítés dátumát, időpontját és a fényképezés helyének földrajzi koordinátáit.

Ez az innovatív megoldás garantálja, hogy a fényképeket egy adott helyen és időben készítették. Az ügyfél azonnal láthatja a kézbesítési igazolást a myRaben platform myTruck & Trace moduljában.

Természetesen a címzett választhatja a kézbesítés hagyományos módjátis, azaz aláírással igazolhatja az átvételt a járművezető mobil eszközén vagy a fuvarokmányon. A Raben rugalmas ebben a tekintetben.

Előnyök az ügyfél és a címzett számára

A PCD azért jött létre, hogy biztonságosabbá és kényelmesebbé tegye a szállításokat. Az új szolgáltatás célja a kézbesítés megkönnyítése, abban az esetben is, ha a címzett nem akarja, vagy nem tudja aláírással igazolni a kézbesítést, és a küldemény az általa megjelölt helyen hagyható. Ez a megoldás teljesen érintésmentes kézbesítést tesz lehetővé, a címzett és a gépkocsivezető közötti személyes érintkezés és kapcsolat nélkül. Nincs szükség felesleges aláírásra és pecsétre. A PCD bevezetésével a távoli gyűjtés még karantén alatt is lehetséges. A kézbesítés fényképpel történő igazolása - az adatok automatikus regisztrációjának köszönhetően - nem csak a küldemény kinézetéről, hanem a kézbesítés dátumáról, idejéről és helyéről, valamint a teherautó rendszámáról nagyobb biztonsággal nyújt információt a feladó és címzett részére, hogy a szállítás ott és akkor befejeződött

Az új PCD szolgáltatás elérhető a Raben Group által kiszolgált országok belföldi és nemzetközi gyűjtőszállítási portfóliójában. A szolgáltatás 2020. május 4. óta elérhető.