Raben logo
csm_tabor_3f3f3f0890.jpg

Szórakozás a munkahelyen, avagy nyári tábor a logisztikai központban

2022.10.05

Hetedik alkalommal szervezett szünidei napközit a Raben

Hetedik alkalommal rendezett munkahelyi nyári tábort a Raben. A dunaharaszti székhelyű logisztikai szolgáltató a munkavállalók gyermekeinek szünidei elhelyezését segíti évről évre a programmal, amelyhez hasonlót alig találni a hazai vállalatok gyakorlatában. A kezdeményezés jól illeszkedik a cég családos dolgozók számára kínált segítő-támogató hr-megoldásai közé. Egyben arra is jó alkalmat teremt, hogy a gyermekek testközelből megismerjék szüleik munkahelyét és mindennapi tevékenységét.

2016 óta minden évben lehetőséget ad kollégáinak a Raben, hogy a hosszú nyári szünet ideje alatt minél kevesebb szabadság felhasználásával tudják megoldani óvodás és iskolás korú gyermekeik elhelyezését. A kezdetben négy-, később öthetes tábor hetente 15 gyermeknek nyújt biztonságos, szakszerű felügyeletet és változatos kikapcsolódást. Az időtartamot a 2020-ban bevezetett járványügyi korlátozások nyomán hosszabbították meg a szervezők, hogy az évközi kényszerű távollétek miatt még inkább segíteni tudják a szülőket.

Az idei esemény lebonyolításában a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola Csatorna-part Tagintézményének pedagógusai és pedagógiai asszisztensei vállaltak szerepet. A program kidolgozásának szakmai vezetője az intézmény korábbi igazgatója, Drahosné Akócsi Ancilla volt.

A tábornak a Raben központi telephelyének irodaépülete adott otthont, emellett számos szabadtéri foglalkozás és egész napos kirándulás is színesítette a programot. Az egyes hetek tematikája felölelte a technikai fejlődést, a történelmi hagyományokat, a környezetvédelmet és a különböző művészeti ágakat egyaránt. A játékos elfoglaltságok egyszerre szolgálták a gyermekek egyéni igényeit és a közösségformálást.

A „munkahelyi vakáción” részt vevő 3 és 12 év közötti gyerekek, illetve szüleik visszajelzései alapján az idei Raben tábor újra sikert aratott. A legnépszerűbb programok között a különböző kreatív, kézműves foglalkozásokat és a kirándulásokat említették.

Bolyki Ágnes, a Raben Trans European Hungary Kft. marketing és PR szakértője, a tábor főszervezője elmondta: „Munkatársaink korábbi megkérdezése alapján azt láttuk, hogy a nyári szünet idején nagy segítséget jelent, hogy akár több héten keresztül gondos kezekben, biztos felügyelet alatt tudhatják a legkisebb családtagokat. A gyerekeknek szintén nagy élmény, hogy látják, hol dolgozik anya vagy apa, és együtt mehetnek be a munkahelyre. Jövőre is folytatni szeretnénk a hagyományt, lehetőség szerint még több kirándulással, és a mostanihoz hasonló tematikus programokkal.”