Raben logo
Raben adománygyűjtés

„Teszünk egymásért” – Adománygyűjtés és osztás

2019.01.02
Az ünnepek után, a hideg téli napokon is gyakran eszünkbe jutnak azok az emberek, akiknek lehet, hogy ilyenkor nem jut meleg étel az asztalra, nincs fűtés a házban. Felmerül sokunkban, hogy mit tehetek én személy szerint, de egy olyan vállalatnál, aki a társadalmi szerepvállalást kiemelten kezeli, ez a téma szintén napirendre kerül.

Résztvevők: Raben Trans European Hungary Kft., M1RA versenycsapat, Heti Betevő Egyesület

Amióta a M1RA versenycsapat és a Raben együttműködésre lépett, időről-időre felmerült egy, a napi logisztikai munkán túlmutató, olyan közös akció megszervezése, amelyben nélkülöző családokat, embereket segítenek Mivel a sportcsapatnak már volt kapcsolata a Heti Betevő egyesülettel, így kézenfekvőnek tűnt, hogy ezen a vonalon induljanak el.

Az Ügy

A Heti Betevő ötlete egy erzsébetvárosi étteremből indult, ahol a szakácsok megdöbbenve látták, mennyi pénzt költenek az emberek ételre, főként karácsony táján, miközben másoknak a legalapvetőbb élelmiszerek beszerzése is napi probléma. Arra jutottak, hogyha mindenki, - aki egy szórakozóhelyen iszik egy pohár italt, vagy étteremben eszik egy tál levest -  csak pár forinttal megtámogat egy helyszíni gyűjtést, akkor az a sok apró forint összeállva egy nagy kondér meleg étellé manifesztálódhat.  Ez az egyszerű, de jó ötlet aztán országos kezdeményezéssé nőtte ki magát - ehhez csatlakozva pedig úgy döntött a Raben és a M1RA, a meleg étel mellé egy hazavihető, hasznos csomaggal támogatják meg az ügyet. A M1RA csapat ehhez több támogatót is gyűjtött, a Raben Trans European Hungary pedig meghirdette Dunaharasztin lévő telephelyén és irodájában az adománygyűjtést.

Raben, a gyűjtésről és osztásról:

November közepén tájékoztattuk munkatársainkat az adománygyűjtésről, akik lelkesen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Nem romlandó élelmiszereket és napi fogyasztási cikkeket gyűjtöttünk, így az étolajtól a csoki mikuláson át a fogkeféig szinte minden hasznos dolog bekerülhetett az egységcsomagokba. Azt tapasztaltuk, hogy a munkatársak maguk is aktívan alakították az eseményeket, hiszen volt olyan osztály, ahol közösen gyűjtötték a pénzt erre a célra, majd egy házhozszállításos rendeléssel bőségesen bevásároltak a nélkülözőknek.

Már csak a logisztika maradt hátra, így az 50. hét során a csomagok országszerte elindultak és a hétvégi melegétel osztáson megtalálták gazdáikat.

December 16-án, Pécsett személyesen is jelen voltunk az akción. Dolgunk volt bőven, hála a sok-sok adománynak. Michelisz Norbert a meleg étel kiosztásában segített, beszélgetett a résztvevőkkel, a tőle megszokott mosolygós közvetlenséggel, míg mi, többiek a csomagok szortírozásában és odaajándékozásában segédkeztünk.

Vegyes érzések kavarognak az emberben egy ilyen nap végén. Szembesülni a nehéz sorsokkal sosem könnyű, ugyanakkor jó érzés segíteni. A M1RA-nál mindannyian hisszük, hogy ezt meg kell tennünk, ha lehetőségünk nyílik rá. Ezért is vagyunk hálásak a partnereinknek, a Heti Betevő csapatának és a Raben magyarországi képviseletének, hogy csatlakozhattunk hozzájuk ebben az értékes kezdeményezésben – fogalmazott Michelisz Norbert.

Jó volt, hogy része lehettünk egy ennyire pozitív, önzetlen kezdeményezésnek, megtapasztaltuk az adás örömét és a hálát, amit egy apró, de valakinek annál fontosabb cselekedet indít. Úgy döntöttünk, a jövőben is folytatjuk majd ezt az irányt, szervezünk még hasonló akciókat.  – mondta Bolyki Ágnes a Raben Trans European Hungary PR és marketing szakértője.