Raben logo
Raben Group international transport logistics

Útdíjemeléssel kapcsolatos tájékoztató

2023.10.01

Szeretnénk tájékoztatni, hogy az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő megtett úttal arányos díjról szóló 209/2013. (VI. 18.) Korm. rendelet értelmében 2023. október 1-jétől az infláció mértékéhez igazodva 17,6%-kal emelkednek a hazai útdíjak. Emellett az Építési és Közlekedési Minisztérium rendelettervezete szerint 2024. január 1-től ténylegesen alkalmazni fogják a szén-dioxid-kibocsátással, valamint zaj- és légszennyezéssel összefüggő külsőköltség-díjakat.

Ezek a változások további hatással lesznek a szállítmányozási költségekre és a díjstruktúrára.

Fenti intézkedés eredményeként 2023. október 1-től a szállítási díjaink 2,1%-os emelése szükséges annak érdekében, hogy az útdíjak emelkedéséből származó költségeket ellensúlyozzuk. Ezen lépés szükséges ahhoz, hogy megőrizzük szolgáltatásaink minőségét és hálózatunk működésének fenntarthatóságát.

Mindez árváltozást jelent a fennálló szerződésünk tekintetében, kérjük annak szíves megértését, hogy ez az intézkedés az infláció és a kormányzati szabályozás miatt szükségszerű. Az Ön elégedettsége és az üzleti partnerségünk fontos számunkra, és továbbra is elkötelezettek vagyunk a hatékony együttműködés mellett.

Fenti változások a szerződés szerinti, általános éves árindexációkat nem érintik, azoktól függetlenül érvényesek.

Kapcsolattartó munkatársaink készséggel válaszolnak minden további kérdésre, és segítik Önt a változások hatékony kezelésében.