Raben logo
Raben kamion belföldi fuvarozás your-partner-in-logistics

Szállítmányozás Bulgáriába

daily_conections.svg

Napi összeköttetés

daily_conections_copy_icon.svg

Optimalizált útvonalak

own_groupage_network_icon.svg

Biztonságos saját hálózat

modern_technologies_icons.svg

Digitális megoldások

 • daily_conections.svg

  Napi összeköttetés

Item 1 of 4
csm_aerial-view-sofia-square-mykhailivska-square_6e1e81acce.jpg

Nagy fejlődési potenciál

Bulgária gazdasága többszöri irányváltás után ma viszonylag sokoldalú. Jelentős részesedéssel bír a mezőgazdaság, valamint olyan ipari ágazatok, mint a gépipar, a vegyipar vagy az elektronika. Emellett számottevő mértékben járul hozzá a GDP-hez a szolgáltató szektor és az idegenforgalom.

Bulgária jelentős mennyiségben, jóval az Európai Unió átlaga fölötti arányban exportál. Kereskedelmi forgalmát túlnyomórészt EU-tagállamokkal és a kontinens más országaival bonyolítja le. Jól látható tehát, hogy a szállítmányozás Bulgária számára is kulcsfontosságú iparág. És mivel az ország elhelyezkedése miatt jelentős távolságokat kell megtenniük például a Nyugat-Európába irányuló áruknak, a hatékonyság és az optimalizáció fontos hívószavak.

Bulgária 2019-ben került fel a Raben Group egyre bővülő térképére, és azóta folyamatosan zajlik a további fejlesztés, hogy a balkáni ország piaci szereplői is a lehető legtöbbet profitáljanak cégcsoportunk jelenlétéből a nemzetközi gyűjtőszállítmányozás terén nyújtott szolgáltatásaink révén.

csm_Raben_terkep_Bulgaria_442b4362be.png

Egy kapu nyugatra

Bulgária – Romániával, Magyarországgal, Szlovákiával és Csehországgal együtt – is részese annak az öt közép-kelet-európai piacunkat érintő közös projektnek, amelynek keretében ezen államok Németországba irányuló áruforgalmát egy pontban, egyik csehországi átrakóközpontunkban rendszerezzük, és a célállomáshoz legközelebb eső németországi depóinkba szállítjuk napi gyűjtőjáratokkal.

Bulgaria_atmeretezve_1.jpg

Egy pedig keletre

Emellett Bulgária maga is egyfajta végpont, hiszen a Raben Group országai közül az egyik legdélkeletebbre helyezkedik el, ezért az ide irányuló áruforgalom hatékony szervezése is kulcskérdés. 2022 májusa óta a csehországi, a szlovákiai, a magyarországi, valamint az észak-romániai területekről Bulgáriába tartó volumeneket temesvári depónkban konszolidáljuk, és rendszeres napi gyűjtőjárattal küldjük Szófiába. Ezáltal a közúti szállítmányozás Bulgária irányába is gördülékenyen, nem utolsósorban kedvező feltételek mellett valósulhat meg – szállítási díj, biztonság és átfutási idő szempontjából egyaránt.

Bulgaria_atmeretezve_2.jpg

Magyar-bolgár gazdasági kapcsolat

A magyar–bolgár kapcsolatok egészen a középkorig nyúlnak vissza. A két ország napjainkban szoros gazdasági kapcsolatot tart fenn egymással. Az üzleti élet szereplői szempontjából fontos fórum a rendszeresen ülésező gazdasági vegyesbizottság, 2008-ban pedig magyar kezdeményezésre létrejött a Magyar–Bolgár Gazdasági Kamara is.

Az együttműködés legfontosabb területei a gazdaságfejlesztés, a befektetésösztönzés, valamint a turizmusban rejlő lehetőségek kiaknázása. A két ország emellett olyan stratégiai ügyekben is fontos partner, mint hazánk – és részben Európa – déli irányú földgázellátása.

Bulgaria_atmeretezve_3.jpg

Szállítmányozás Bulgáriába az Ön igényei szerint

 • küldemények kézbesítése gyűjtő, teljes és részrakományos konstrukcióban
 • küldemények kezelése egyetlen csomagtól egy teljes kamionnyi mennyiségig
 • automatikus, akár azonnali ajánlatkészítés regisztrált ügyfeleinknek a myRaben platformon
 • professzionális informatikai és adminisztratív támogatás az aktuálisan elérhető legkedvezőbb feltételekkel
 • teljes körű, valós idejű nyomon követés lehetősége
Bulgaria_atmeretezve_4.jpg

Tapasztalat és szakértelem

Cégcsoportunk több mint 90 éves piaci tapasztalata, valamint fuvarozó alvállalkozóink jól képzett szakemberei révén számos különböző árufajta szállításában vagyunk az Ön megbízható partnerei. Bizalommal fordulhat hozzánk, ha vállalkozása az alábbi termékek szállítmányozására kíván megbízást adni:

 • alapanyagok (élelmiszeripari, vegyipari stb.)
 • félkész és késztermékek
 • alkatrészek (autóipari, elektronikai stb.)
 • szabályozott hőmérsékletet igénylő áruk (hűtős szállítás)
 • veszélyes anyagok és készítmények (ADR szállítás)
csm_Raben_medium_truck_road_transport_heart_1-min_3737b365a9.jpg

Szállítmányozás Bulgáriába - Miért érdemes?

 • megbízható - napi gyűjtőjáratok Szófiába, temesvári átrakóközpontban összesítve
 • kényelmes - digitális küldeményfeladási lehetősége, a küldemények valós idejű nyomon követhetősége
 • költséghatékony és fenntartható - optimalizált útvonalak, kevesebb megtett kilométer, alacsonyabb károsanyag-kibocsátás

Ha Ön alkalmanként vagy rendszeresen küld raklapos árukat Bulgária irányába, a Raben Groupban megbízható partnerre talál. Használja ki a nemzetközi szállítmányozás terén nyújtott megoldásaink előnyeit a magyar–bolgár export- és importforgalomban!