Raben logo
formula student

A verseny a szenvedélyünk - a Raben támogatója a Formula Student programnak

2019.08.13
Mi a közös egy logisztikai szolgáltatóban és egy versenypályában? A válasz egyszerű: szenvedély, vállalkozó szellem és… a versenyautó. A Raben szívén viseli a fiatal tehetségek támogatását, éppen ezért lett a PWR Racing Team logisztikai partnere, a Wrocławi Műszaki Egyetemen, akik büszkén képviseltetik magukat az olasz, német és cseh versenyeken a Formula Student program keretein belül.

A Raben Group depóhálózata dinamikusan fejlődik egész Európában. Ez a fejlődés azoknak köszönhető, akik vállalkozó szellemükkel és szenvedélyes hozzáállásukkal megvalósítják ezt. A társaság szívesen működik együtt iskolákkal és egyetemekkel, ezzel is támogatva a hallgatókat a fejlődésükben. A szállítás és a hallgatói szenvedély kombinációja volt az alapja egy nemzetközi szállítási projekt megvalósításának, amely a versenykocsik teherautóval való szállításáról szól.

Az egyetlen dolog, amire emlékszem az első beszélgetésünkből Arkadiusz Żurekkel, az INTL intézet képviselőjével, az az, hogy milyen ilyen szenvedélyesen beszélt és a kifejezések, amiket használt: Forma1, szállítás, verseny, versenyautó, Olaszország, Csehország, Németország. Egy másik beszélgetésünk után már tudtam, hogy ez bár nem a Forma1, hanem a Formula Student, de érdemes volt felhívni rá figyelmet és bemutatni a projektet a kollégáimnak.– magyarázza Kasia Ostojska a Raben Logistics Polska Marketing Menedzsere.

A Formula Student egyetemi mérnök csapatok számára szervezett nemzetközi versenysorozat, amelyet évente rendez a Gépjárműmérnökök Társasága. Egy évig, a világ legjobb egyetemeinek és műszaki egyetemeinek hallgatói versenyautókat terveznek és építenek, hogy a tesztüzem után a világ legnagyobb és leghíresebb versenypályáin versenyezhessenek vele. Az autókat és a csapatokat a versenyek során a legnagyobb autóipari vállalatok képviselői értékelik.

A Raben Groupnál folyamatosan fejlesztjük a nemzetközi szállítást. Új úti célokat nyitunk meg, de közben nem felejtjük a már meglévő kapcsolatainkat, úgy mint Olaszország vagy Németország. – mondja Maciej Zieliński a Raben Logistics Polska, Nemzetközi Szállítmányozási Üzletágának vezetője. Először meglepett egy versenyautó szállításának a gondolata, de olyan vállalat vagyunk, ami nem fél a kihívásoktól és érdekes feladatoktól. Ezúttal dedikált szállítás volt, bár érdemes megemlíteni, hogy a lengyel és az olaszországi szállítások gyűjtőszállítás részeként jönnek létre, az olasz Raben Group tagjával - a Sittam-mel együttműködve. - tette hozzá.

A cég dedikált teherautót bocsátott a rendelkezésükre, amiben a Wrocławi Műszaki Egyetem PWR Racing Team autóját és minden további felszerelésüket szállították. A Raben sofőr biztonságosan szállította a rakományt Pármába, hogy csapat büszkén jelenhessen meg a Riccardo Paletti Autodromo Varano pályán, ahol 2019. július 24-28. között megrendezett versenyen az 5. helyezést érték el (1000 pontból csak 0,43 ponttal lemaradva a 4. helyezett mögött).

A következő verseny Németországban lesz hamarosan, Baden-Württembergben a Hockenheimringen. A Raben ezúttal is gondoskodik majd a logisztikáról, miközben drukkol a jövő mérnökeinek eredményességéért. A Formula Student ösztönzően hat a motorsport rajongóinak fejlődésére is. A Raben Groupnál a szállítmányozás nem csak az áru egyik helyről a másikra szállítását jelenti - mindezt szenvedéllyel teszi.