Raben logo
Sittam kamionok

Raben növeli olaszországi jelenlétét

2019.05.17
A Sittam és a Raben Group megállapodást kötött egy szorosabb együttműködésről. A Raben Group 2019. júliusában 51%-ra növeli a Sittam Srl-ben való részesedését és ezzel az olasz szállítmányozó cég fő részvényesévé válik. Az akvizíció célja, hogy megerősítse mindkét vállalat helyzetét, nem csak az európai de a globális piacon is.

A piaci jelenlét erősítése, a termékportfólió bővítése és a működési kiválóság növelése határozottan azok a stratégiai célok, amelyek mindkét vállalatot irányítják. Ez az oka annak, hogy április második felében a Sittam és a Raben Group megállapodott abban, hogy a tulajdonosi és vezetői változások révén szorosabbá teszik együttműködésüket

Az a döntés született, hogy a Raben Group 2019. júliusában 51%-ra növeli a Sittam Srl-ben való részesedését, és a Bertola család (a jelenlegi tulajdonos) a részvények 49%-át birtokolja a jövőben. Ezen túlmenően a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy növelik a vállalati tőkét annak érdekében, hogy erősebb poizícióból vághassanak neki a modern világ kihívásainak.

2019. április végén a Raben Group regionális menedzsmentjéből a Sittam vezetősége új emberrel erősödött, Wojciech Brzuska személyében, aki CEO pozíciót fog betölteni.

Wojciech Brzuska, több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi logisztika értékesítésében és irányításában, melynek jelentős részét a Raben Groupban szerezte.

Olaszország jelenleg a 4. a globális nemzetközi kereskedelmi piacon, ezért a Group szempontjából rendkívül fontos ezen piacra irányuló kapcsolatok fejlesztése. A folyamatban lévő átalakulás a következő lépés a Raben és Sittam Italy integrációjában. Miután elindultak a gyűjtő szállítások a Sittam és  Közép-Európa valamint Hollandia vonalon, majd következett a Németország felé és onnan jövő hálózat  kiépítése, elérkezett az idő a következő mérföldkőhöz. - nyilatkozta Wojciech Brzuska, CEO Sittam.

A folyamatban lévő átalakulás a Raben Group stratégiájának a része. Ez az ügyfelek nagyobb elégedettségéhez fog vezetni és erősíteni fogja a Raben Group és a Sittam pozícióját nem csak az olasz, de az európai és a globális piacon is. Az akvizíció megerősíti a két vállalat közötti még szorosabb együttműködést.

A Sittam aktívan együttműködik az iparág számos vezető vállalatával az olasz piacon. Az, hogy a Raben Group átvette a részvényei többségét nem okoz drasztikus változást a már meglévő partnereinek. A vállalat folytatni fogja az együttműködést a megállapodások szerint.

 

Történelmi áttekintés

2017. áprilisában a Raben Group 20%-os részesedést tudhatott magáénak a Sittam részvényeiből. A cég székhelye és a központi raktára a milánói Cornaredoban található. Az 50 éves működés során a Sittam erős pozíciót alakított ki a nemzetközi gyűjtő szállítmányozási piacon Olaszországban és külföldön, megszilárdítva hálózatát egész Európában, a Független Államok Közösségében és a Közel-Keleten. A vállalat tengeri és légi szállítmányozást is kínál több mint 90 partnerrel, akikkel a Sittam hosszú távú együttműködést kíván folytatni.